Opsendelse af Nicer-missionen med en SpaceX Falcon 9 rocket 3. juni 2017, launch nr. 100 fra Cape Canaveral, Florida, hvorfra 11 Apollo-flyvninger er foretaget. (Foto: NASA/Bill Ingalls)

Forskning - DTU Space er del af verdenseliten

DTU Space består af seks forskningsafdelinger samt en afdeling for innovation og forskningsbaseret rådgivning. Vi kobler forskningen tæt sammen med udvikling af instrumenter.

DTU Space benytter satellitter, rumfartøjer, dronesystemer og fly til at studere fænomener på jorden og i rummet for at opnå nye erkendelser. Vores forskningsafdelinger kan håndtere hele processen fra en idé fødes til et instrument bygges, sendes i rummet og henter data, som forskere analyserer og publicerer. Vi udgiver cirka 120 videnskabelige artikler årligt.

Vi er internationalt ledende på flere felter som følge af dette unikke samspil mellem naturvidenskab, avanceret teknologi og praktisk anvendelse af forskningsresultater. Vi er blandt de bedste i verden indenfor røntgeninstrumenter til rummet, stjernekameraer til satellitter, magnetmålinger i rummet og på jorden, og radar-systemer til måling af isdække.

Vi deltager i missioner med blandt andre ESA og NASA. Der er ekstremt høje kvalitetskrav til vores indsats. Når udstyret er sendt i rummet, skal det virke, så der ikke plads til fejl. (find ud af mere ved at klikke på fanerne til højre på siden)