Familien Vallø vandt DTU Space/videnskab.dk-gættekonkurrencen om Grace-satellitten og fik mødt astronaut Andreas Mogensen. (Foto: DTU Space)

Andreas Mogensen møder unge fans på DTU Space

onsdag 09 maj 18

Kontakt

Morten Garly Andersen
Ansvarlig for kommunikation
DTU Space
45 25 97 69

Tirsdag fik Sirius fra Jægerspris sin præmie på DTU Space: Chokolade, besøg i 'månelaboratoriet' og en snak med astronaut Andreas Mogensen. Han og familien gav det bedste gæt på, hvornår klimasatellitten GRACE 2 ramte Jordens atmosfære.

Den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen er en travl mand. Tirsdag (9. maj 2018) skulle han lige op og åbne udstillingen 'rummet tur-retur' på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør i forbindelse med et par fridage i Danmark.

Så det trak lidt ud med at komme ned til DTU i Lyngby, hvor han skulle mødes med familien Vallø fra Jægerspris om eftermiddagen.

Sirius Vallø, storebror og farmand Claus måtte derfor lige vente lidt på deres præmie.

Manden med verdens sejeste job

Men det gjorde ikke noget, når nu de to drenge skulle møde 'manden med verdens sejeste job', som deres far havde fortalt.

I december vandt Sirius en konkurrence organiseret af DTU Space og videnskab.dk, som gik ud på at gætte, hvornår klimasatellitten GRACE 2, som DTU Space har bidraget til, ville nå ind i Jordens atmosfære og brænde op. Det gjorde den 24. december 2017 klokken 01.16. Sirius Vallø og familien gættede på "24/12 kl. 02:13 dansk tid", og det var det bedste bud blandt konkurrencens deltagere.

Præmien var chokolade, et besøg på DTU Space og så mødet med Andreas Mogensen. I øjeblikket er Andreas udstationeret hos NASA i USA, så præmieoverrækkelsen skulle times med et besøg i Danmark.

Rum-viden vigtigere end chokolade

Chokoladen syntes mindre vigtig, da dagen nu var kommet. Drengene ville høre, om det var svært at blive astronaut, og om Andreas havde lyst til at komme i rummet igen.

Andreas svarede ja til begge dele, inden han overrakte drengene et diplom med sin autograf. Og så hastede han videre til en briefing på DTU om ASIM-projektet, der skal fotografere lyn i rummet fra ISS, som han også er involveret i, som en del af sin tilknytning til DTU.

Og Vallø-familien tog hjem til Jægerspris en oplevelse rigere.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.