Nyheder fra DTU Space

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
De særlige Wolf-Rayet-stjerner kan stik mod antagelsen ende deres liv i en kraftig eksplosion. Billedet her af sådan en stjerne, kaldet WR124, er sammensat ved hjælp af data fra rumteleskopet Hubble. (Illustration: NASA/ESA)
20 JAN

Overraskende stjerne-eksplosion observeret for første gang

Ny forskning med bidrag fra DTU viser, at særlige Wolf-Rayet-stjerner stik mod antagelsen kan ende deres liv i en vild eksplosion.

Rumforskning Astrofysik
ASIM-instrumentet flytter til ny position på ISS 10. januar 2022. (Foto: ESA)
10 JAN

DTU-forskere opdager sjælden stråling fra en fjern galakse

Stråling fra en sjælden type neutronstjerne er detekteret med ASIM-instrumentet, som har fået en ny placering på rumstationen ISS.

Rumforskning Rumteknologi og instrumenter
2021
James Webb-missionen, som DTU bidrager til, blev sendt i rummet 25. december 2021 kl. 13.20 med en Ariane 5-raket fra Den europæiske rumhavn i Fransk Guyana. (Foto: ESA)
25 DEC

James Webb-teleskopet sendt succesfuldt i rummet

Juledag blev James Webb Space Telescope opsendt. Eksperter fra DTU Space har bidraget med teknologi og ser frem til at bruge teleskopet.

James Webb Space Telescope (JWST) skal efter planen opsendes med flight VA256 fra den europæiske rumhavn i Fransk Guyana. (Foto: ESA)
22 DEC

Opsendelsen af James Webb Space Telescope er rykket

Verdens hidtil største rumteleskop, med udstyr fra DTU Space ombord, er sat til opsendelse 25. december i tidsrummet 13.20-13.52 dansk tid.

Rumforskning
Område med klippemateriale i Jezero-krateret på Mars fotograferet fra Mars 2020-roveren Perseverance den 21. december 2021. (Foto: NASA)
22 DEC

Spor efter lavastrømme på Mars fundet med udstyr fra DTU

Med hjælp af udstyr fra DTU Space har NASA’s Mars 2020-mission fundet lava og et omgivende miljø, som rummer mulighed for tidligere liv på planeten.

Rumteknologi og instrumenter Solsystemet
James Webb Space Telescope er det største og mest komplekse rumteleskop, der nogensinde er bygget. Tusindvis af dele skal virke perfekt i en nøje fastlagt sekvens, når dets 6,5 meter store spejl automatisk skal foldes ud i rummet og fungere 1,5 mio. km fra Jorden. (Foto: NASA)
13 DEC

Kæmpe rummission med DTU-deltagelse er klar til opsendelse

Et af de største rumprojekter i dette århundrede, Rumteleskopet James Webb Space Telescope, har markant dansk deltagelse.

Rumforskning
Foto: ESA, NASA
25 OKT

Danmarks store rumprojekt forlænges

Gode forskningsresultater ligger til grund for, at det danske rumobservatorium ASIM bliver forlænget til 2025.

Rumforskning
DTU Space byder velkommen til Girls day in Science 6. oktober 2021. (Illustration: ESA)
24 SEP

Girls in Science på DTU Space med fokus på universet og Jorden

DTU Space deltager i Girls Day in Science 6. oktober. På programmet er klimaforskning på Jorden og et kig ud i fjerne dele af universet. Formålet er at inspirere piger...

Rumforskning
Galaksehobe, som MACSJ0138.0-2155 her, kan forstørre og forvrænge billedet af en fjern galakse, og gør astronomer i stand til at studere den meget detaljeret. (Illustration:  ESA/NASA/Hubble, A. Newman/M. Akhshik/K. Whitaker)
23 SEP

Astronomer finder seks galakser tørlagt for gas

Forskere fra DTU og Københavns Universitet har opdaget seks fjerne galakser i universet, som er løbet tør for brændstof til at danne nye stjerner. Hvordan de løb tør, er...

Rumforskning
Planck-satellitten. (Illustration: ESA/D. Ducros)
14 SEP

Astrofysiker på DTU Space Hans Ulrik Nørgaard-Nielsen er død

Nekrolog: Astrofysiker og seniorforsker emeritus på DTU Space Hans Ulrik Nørgaard-Nielsen, som bidrog til flere markante opdagelser gennem sin lange karriere, er død 73...

Rumforskning

Pressekontakt

Morten Garly Andersen
Kommunikationsansvarlig
mga@space.dtu.dk
29 62 23 05

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.