Forside

Det nordiske optiske teleskop, NOT,  på La Palma i de Kanariske øer. (Foto: Jyri Näränen/Nordic Optical Telescope)

(FOTO: JYRI NÄRÄNEN/NORDIC OPTICAL TELESCOPE)

RUMBASERET FORSKNING & TEKNOLOGI

Vi er Danmarks største rumforskningsinstitut og en anerkendt international institution. Med udgangspunkt i rummet udvikler vi ny teknologi, forsker, uddanner ingeniører og ph.d.-kandidater samt leverer rådgivning, innovation og samarbejde nationalt og internationalt.

Se vores forskningsafdelinger
Forskningsområder

Forskningsområder

Vi forsker inden for tre hovedområder: Space Science, Earth Science og Space technology & instrumentations systems. Aktiviteterne er fordelt på seks forskningsafdelinger: Astrofysik og atmosfærens fysik. Måling og instrumentering. Geomagnetisme og geospace. Geodæsi og jordobservartion. Mikrobølger og telemåling. Elektromagnetiske systemer. Vi udfører forskningsbaseret rådgivning. (Illustration: ESA)
Missioner og projekter

Missioner og projekter

Vi deltager i mange rummissioner  og rumrelaterede projekter. Vi samarbejder med nationale og internationale institutioner som SDFE i Danmark, og ESA, NASA, MIT, Caltech og Airbus Space. På siden her er eksempler på aktuelle projekter og missioner, vi deltager i, fra udforskning af universets første galakser til overvågning af klimaforandringer på jorden. (Foto: DTU Space/R. Forsberg)
DTU Space centre

DTU Space centre

DTU Space er vært for fire centre. Med udgangspunkt i forskning og teknologi leveres projekter, rådgivning og uddannelse. Arctic DTU repræsenterer DTU inden for arktisk forskning og uddannelse. Security DTU er et sikkerheds- og forsvarsteknologisk center. ESA BIC Denmark hjælper rumteknologibaserede start-ups. DTU Space Drone Center arbejder med autonome systemer. (Foto: DTU Space)
Tema: Rummet bidrager til grøn omstilling

Tema: Rummet bidrager til grøn omstilling

Mange af vores rumaktiviteter understøtter den grønne omstilling i Danmark. Vi forsker i klimaforandringer, bygger instrumenter til formålet og udvikler teknologier og systemer, som bidrager til den grønne omstilling samt til kortlægning og imødegåelse af klimaforandringerne. Vi har især fokus på især det arktiske område og Danmark. (Foto: DTU Space)

KALENDER  Alle

Nustar er en højenergimission opsendt i 2012, som DTU Space deltager i. (Illustration: NASA)

ILLUstration: Nasa

VI HAR OVER 50 ÅRS ERFARING MED RUMMET

Vi har beskæftiget os med rumforskning og rumrelateret videnskab  siden 1960erne. Vi har deltaget i mere end 100 internationale rummissioner og rumprojekter. Vi samarbejder med ESA og NASA samt en række rumorganisationer, universiteter og private virksomheder rundt omkring i verden. Vi er omkring 190 ansatte på DTU Space. Hvert år bidrager vi til omkring 200 videnskabelige publikationer.

Læs mere om DTU Space og find kontakter her