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Clarification to ITT 1.1

Kongens Lyngby, 27 Apr 2017

To: All Potential Tenderers

Subject: Clarification to Swarm DISCITT 1.1

To whom it may concern.

Swarm DISC has received the following question related to SD-ITT-1.1:

Question 1 — elegibility and financial proposal:

“In our proposal answering Swarm DISC ITT 1.1, one of the foreseen partners is a university in a non-ESA
member state ...

Is it required for this partner to fill in the PSS-A2 and PSS-A8 forms in the same way as the other partners?
In addition, it is possible/required for a partner from a non-ESA member state to have a bidder code?

Thank you and best regards.

”

Clarification:

As indicated in the Cover Letter, point no. 3: “Only tenders from companies or organisations from the fol-
lowing ESA Participating States (including sub-contractors if any) residing in one of the following Participat-
ing States can be considered:
BE+DK+FR+DE+IT+NL+ES+SE+CH+UK+IE+AT+NO+FI+PT+LU+CZ+RO+PL+CA+EE+GR+SIl”

The Special Conditions of Tender section 3.1 states: “..The participation as External Services from non-eligi-

ble countries could be acceptable but only if there is no other alternative in terms of necessary technology
and/or knowledge. This has to be clearly identified, explained, and justified in the proposal and the proposal
will also have to specify the provider of the External Service, as well as the amount of support thus pur-
chased (in hours) in the cost form Exhibit A to the PSS-A2. As a rough order of magnitude, the External Ser-
vice should not be higher than 10% of the total ITT volume.”

The university in a non-ESA Participating State can thus not be a partner in the project, but their contribu-
tion may be purchased as ‘External Services’ by a partner in an ESA Participating State. The provider of ex-
ternal services is not required to fill in a PSS form and do not need a bidder code, but the contribution
amount (hours and cost) must be registered as external services in the PSS forms belonging to the partner
in an ESA Participating State who takes responsibility for purchasing this external service.


http://www.space.dtu.dk/english/-/media/Institutter/Space/forskning/projekter/swarm/SwarmDISC/SD-ITT-1_1/SW-CL-DTU-GS-111_Cover_letter_ITT_1_1_rev2.ashx?la=da
http://www.space.dtu.dk/english/-/media/Institutter/Space/forskning/projekter/swarm/SwarmDISC/SD-ITT-1_1/SW-TC-DTU-GS-111_ITT1-1_Special_Conditions_of_Tender.ashx?la=da

