Undervisningsmateriale fra DTU rammer 1. mio brugere

Thursday 25 Apr 19
|

Contact

Charlotte Bay Hasager
Professor
DTU Wind Energy
+45 46 77 50 14

Om Virtuelgalathea3

Projektet sker i samarbejde mellem DTU Vindenergi, DTU Space, Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, Københavns Universitet, Undervisningsministeriet, European Space Agency, DMI, Aarhus Universitet, STV, EDUGIS og DHI Gras.

Siden 2008 har elever fra hele landet brugt hjemmesiden virtuelgalathea3.dk til studiebrug på baggrund af den velkendte Galathea 3-ekspedition. I alt 100 undervisningsprojekter er det blevet til, og nu har hjemmesiden også rundet 1. million besøg.

3 gange har Danmark sendt skibe ud på Galathea-ekspeditioner. Den seneste ekspedition var i 2006-2007 og varede i 8 måneder.

Hos DTU har man valgt at følge op på resultaterne fra Galathea 3-ekspeditionen, som bestod af 50 forskningsprojekter

Det har en stor gruppe forskerne gjort med hjemmesiden virtuelgalathea3.dk. I VirtuelGalathea3 arbejder erfarne lærere fra ungdomsuddannelser og grundskole sammen med Galathea-forskere for at udvikle undervisningsmateriale. Det er i alt blevet til 100 VirtuelGalathea3 undervisningsprojekter fordelt på fag i gymnasium og hf samt fag i 7.-10. kl.

" I marts i år havde vi 21.317 besøgende. Vi har aldrig før været over 20.000 på en måned"
Charlotte Bay Hasager, DTU Vindenergi

Aldrig før været så populær
Den 24 april 2019 har antallet af besøgende på hjemmesiden rundet 1. million, fortæller Charlotte Bay Hasager, seniorforsker på DTU Vindenergi og ansvarlig for Virtuel Galathea3:

”Vi er simpelthen så glade og stolte af, at vores forskning stadig bliver brugt i undervisningsøjemed mere end 10 år efter, vi startede op på projektet,” siger hun og fortsætter:

”Vi kan se, at projektet stadig er meget populært. I marts i år havde vi 21.317 besøgende. Vi har aldrig før været over 20.000 på en måned.”

”Undervisningsmaterialet er primært naturvidenskabeligt og tværfagligt, hvilket inspirerer elever til at vælge uddannelse og karriere inden for disse discipliner. Det er i tråd med vision for Galathea 3-ekspeditionen. Det er en overvældende succeshistorie at elever i danske skoler har dette værdifulde undervisningsmateriale gratis tilgængeligt,” siger hun afslutningsvist.

DTU Vindenergi koordinerer virtuelgalathea3.dk på vegne af hundredvis af forskere fra Galathea 3, journalister, lærere og daværende elever, der alle har bidraget til at skabe materialet på hjemmesiden. På togtet for ti år siden var DTU Vindenergi også repræsenteret med ti forskere.

News and filters

Get updated on news that match your filter.