MyOcean

MyOcean overvåger havenes tilstand og har bred anvendelse inden for maritim sikkerhed, forebyggelse af olieudslip, klimaforandringer, forurening mm.

MyOcean er et projekt med det formål at implementere GMES/Copernicus Marine Service, som den første samordnede og integrerede paneuropæiske kapacitet for Ocean Monitoring and Forecasting.

Fra 2009 til 2012 ledte MyOcean 1-projektet til oprettelsen af ​​den nye europæiske service, GMES Marine Service, baseret på tidligere investeringer i forskning og udvikling, systemudvikling og internationale samarbejder. I MyOcean 2-projektet (2012-2014) fortsættes dette arbejde.

MyOcean Service tilbyder information om havene på den store skala (verdensomspændende dækning) og på regionale skalaer (de europæiske have), baseret på en kombination af satellitbaserede og in-situ observationer, og deres transformation til 3D simuleringsmodeller: temperatur, saltholdighed, strøm, omfanget af havis, havoverfladen, mm.

MyOcean tjenesten er tilgængelig:

• overalt (tjenesten dækker hele kloden)
• i enhver dybde (modeller giver adgang til en 3D skildring)
• når som helst (i realtid, med kortsigtet prognose, og også tilbage i tiden, mindst for de sidste      25 år)
• til alle (adgang til produkterne er åben og gratis).

Maritim sikkerhed, olieudslip forebyggelse, marine ressourcer, klimaforandringer, sæsonprognoser, kystaktiviteter, indlandsis undersøgelser, vandkvalitet og forurening ... er nogle af de målrettede anvendelser.

  

Kilde: www.myocean.eu.org/


Kontakt

Per Knudsen
Professor, Afdelingsleder for Geodæsi
DTU Space
45 25 97 18