Solformørkelse over USA i august 2017. (Illustration NASA)

Solsystemet

DTU Space forsker i de fysiske forhold i vores solsystem for at få ny viden om Mars og blive klogere på Solens og kosmisk strålings indflydelse på Jordens klima.

Magnetfeltet på Mars:

Instituttet forsker blandt andet i Mars' magnetfelt og har udviklet det magnetometer, der skal med på den europæiske rumorganisation ESA's ExoMars-mission. Studier af magnetfeltet skal give ny viden både om Mars' indre og om dens atmosfære.

Udbrud på solen:

DTU Space står i spidsen for et fælles europæisk samarbejde med det formål at beskrive, hvilken betydning gigantiske soludbrud, de såkaldte CME (coronal mass ejection), har for elektriske systemer på Jorden og ombord på satellitter.

Kæmpelyn i rummet:

Forskere på DTU Space har også været en ledende partner i arbejdet med at udvikle observatoriet ASIM, der nu er er monteret og i drift på Den internationale rumstation, ISS. Formålet med missionen er blandt andet  at finde ud af, om kæmpelynene har indflydelse på Jordens klima.

Kosmisk stråling:

Forskere på DTU Space forsker også i, om variationer i den mængde kosmisk stråling, der rammer Jordens atmosfære, har indflydelse på klimaet.