Video'en 'Er vi alene i universet?' svarer på et godt spørgsmål

Fire kortfilm dækker verdens essentielle spørgsmål

mandag 15 dec 14

Kristian Pedersen
Direktør, Professor

Fire kortfilm dækker verdens essentielle astonomiske spørgsmål

Fire danske videns-institutioner, inklusiv DTU Space, er gået sammen om at skabe små videofilm om rummet og rumforskningens resultater til brug for skoleelever, gymnasieelever og deres lærere.

Sigtet med serien er at gøre viden om astronomi let tilgængelig gennem et medie, som børn og unge alligevel bruger hele tiden: Mobiltelefonen og computerskærmen.

Den enkelte fortælling illustreres undervejs gennem tegninger, enkle animationer og flotte filmklip fra rummet. De to tegnere, der har bidraget til filmene, er Søren Granat fra Niels Bohr Instituttet og Henrik Prætorius fra Experimentarium. DTU Spaces direktør, Kristian Pedersen, der ikke kan tegne, har været med til at skrive manuskripterne til de fire film. Det må ikke have været nemt, når svære begreber sådan skal forklares på en simpel måde. Men Kristian og hans medforfattere, Anja Andersen, Bertil Dorch og Asger Larsen, er nået overraskende langt med de korte enkle forklaringer.

Men hvad er så de fire essentielle spørgsmål, de har svaret på ud af de mange astronomiske gåder der findes? Filmene dækker følgende hyppigt stillede spørgsmål:

Filmene blev lavet med økonomisk støtte fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen og kan hentes fra YouTube via de ovenstående links.