Grønnegården, DTU

Over 68 millioner fra Det Frie Forskningsråd

tirsdag 16 jun 15

Kontakt

Shfaqat Abbas Khan
Professor
DTU Space
45 25 97 75

Kontakt

Mikkel Fougt Hansen
Samarbejde med Cathrine Frandsen
DTU Fysik

17 forskningsprojekter fra DTU finansieres med over 68 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd.

Bevillingerne skal give forskerne mulighed for at udforske de videnskabelige spørgsmål, som de selv har udpeget som de mest afgørende inden for deres felt. Endvidere skal bevillingerne give forskerne bedre kort på hånden i forhold til at indlede nye internationale samarbejder, hente internationale forskningsmidler og publicere i de bedste videnskabelige tidsskrifter, skriver Det Frie Forskningsråd i en pressemeddelelse.

Det er Det Frie Forskningsråds fem faglige forskningsråd, der forestår uddelingen af forskningsbevillinger. Bevillingerne til DTU falder indenfor 3 kategorier:

Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers: 6 bevillinger

Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom: 1 bevilling

Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion: 10 bevillinger

 

Blandt modtagerne er – indenfor Natur og Univers – lektor Shfaqat Abbas Khan fra DTU Space, der modtager 2,3 mio. kroner. Gennem feltarbejde, analyse og modellering vil han levere nye modeller for Indlandsisens massebalance, samt kvantificere de fysiske mekanismer der styrer ændringerne. Endvidere vil projektet levere forbedrede forudsigelser på havniveau-ændringer frem til år 2100.

Indenfor Teknologi og Produktion har lektor Mikkel Fougt Hansen fra DTU Nanotech modtaget en bevilling på 6,4 mio. kroner. De skal bruges til udvikle en chip-teknologi til hurtig detektion af tuberkulose og resistens mod det vigtige antibiotikum rifampicin. Chippen vil blive udviklet til dels at kunne detektere mykobakterier, som forårsager tuberkulose, samt om de er resistente mod rifampicin i løbet af ca. 1 time. 

 

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.