Sveriges Television får kritik for indslag om professor Henrik Svensmark

tirsdag 04 maj 10
Det svenske pressenævn, Granskningsnämnden, har udtrykt kritik af et indslag i Sveriges Televisions program Vetenskaps-magasinet, som omhandlede professor Henrik Svensmark og hans forskning i den kosmiske strålings betydning for Jordens klima.

Ifølge nævnets mening gav indslaget et billede af, at Henrik Svensmark bevidst har præsenteret visse data på en forkert måde med det formål at tilbageholde informationer, der ikke underbygger hans teori. Ifølge nævnet blev Henrik Svensmark ikke i tilstrækkelig grad givet plads til at kommentere det billede, som blev givet af ham. Indslaget stred dermed mod kravet om upartiskhed, som SVT er underlagt.

Pressemeddelelsen, sagsgennemgangen og beslutningen fra Granskningsnämnden.

Institutdirektør Eigil Friis-Christensens svar på kritikken vedr. misrepræsentation af data.

17 FEBRUAR 2020