DTU Space byder velkommen til Girls day in Science 6. oktober 2021. (Illustration: ESA)

Girls in Science på DTU Space med fokus på universet og Jorden

fredag 24 sep 21

Kontakt

Desiree Della Monica Ferreira
Seniorforsker
DTU Space
45 25 97 62

Kontakt

Morten Garly Andersen
Formidling og kommunikation
DTU Space
45 25 97 69

Girls day in Science

Girls Day in Science finder sted onsdag den 6. oktober. Programmet på DTU varer fra kl. 9.00 til 15.00. Læs mere her.

DTU Space deltager i Girls Day in Science 6. oktober. På programmet er klimaforskning på Jorden og et kig ud i fjerne dele af universet. Formålet er at inspirere piger med spændende rumforskning og øge deres interesse for videnskab og teknologi.

I fjor blev det ikke til noget med Girls Day in Science på grund af corona-situationen. Men nu slår DTU og DTU Space dørene op for en spændende dag 6. oktober. Og der er stor interesse for Girls Day in Science.  DTU tilbyder 11 workshops, heraf en på DTU space, og alle pladser er allerede fyldt op.

Hos DTU Space er det seniorforsker Desiree Della Monica Ferreira, der står for programmet. Og hun glæder sig til dagen.

”Der er stor interesse blandt pigerne for komme ud til os på DTU Space til Girls Day in Science. Og i år har vi et spændende program, som blandt andet handler om, hvordan rumforskning bidrager til at skabe en grønnere og bedre fremtid her på jorden. Vi har selvfølgelig også klassisk rumforskning på programmet, som handler om udforskning af vores galakse og det store univers,” fortæller hun.

Deltagerne får rig mulighed for at blive klogere på rummet. Der vil være oplæg og snak om brug af satellitter til at få præcis viden om havstigninger og udledning af CO2.

På programmet er også udforskning af det helt tidlige univers, hvor stjener og galakser blev dannet. Deltagerne kommer til at møde kvindelige forbilleder. Både studerende samt unge og lidt ældre forskere.

"Forhåbentlig kan vi vise pigerne, at naturvidenskab og teknologi kan være superspændende at arbejde med"
Desiree Della Monica Ferreira, seniorforsker DTU Space

”På den lange bane håber vi selvfølgelig, at nogle af pigerne vælger at studere inden for STEM-området, og meget gerne her på DTU. Umiddelbart handler det om at give dem en god oplevelse på dagen, som de kan tage med sig. Forhåbentlig kan vi vise pigerne, at naturvidenskab og teknologi kan være  superspændende at arbejde med, ” siger Desiree Della Monica Ferreira.

På dagen vil der også være konkurrencer samt spørgsmål og debat om uddanelse og forskning.

Deltagerne kan også stille spørgsmål om alt om rummet og DTU Space. Spørgsmål kan stilles åbent eller anonymt, hvis det ønskes. Et panel besvarer spørgsmålene og kan sætte en debat i gang om dem.

”Man kan spørge om alt mellem himmel og jord og få gode svar af eksperterne,” siger Desiree Della Monica Ferreira.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.