Michael Schultz Rasmussen er fra sommeren 2019 ansat som ny afdelingsleder på DTU Space, han kommer fra en lederstilling hos COWI A/S. (Foto: DTU Space)

DTU Space ansætter ny afdelingsleder på geo-området

fredag 07 jun 19
Michael Schultz Rasmussen tiltræder 20. august som ny afdelingsleder for Geodæsi og Geodynamik på DTU Space. Han kommer fra en lederstilling hos COWI A/S.

Michael Schultz Rasmussen er allerede en kendt profil på DTU og DTU Space, hvor han nu bliver afdelingsleder for en ny Geo-afdeling.

I forvejen sidder han nemlig i DTU Space Advisory Board.

"Det er et perfekt match, og jeg glæder mig til, at Michael bliver en del af ledelsen her på DTU Space"
Kristian Pedersen, direktør DTU Space

Han overtager nu ledelsen af de to forskningsafdelinger Geodæsi og Geodynamik på DTU Space, som blev fusioneret til én Geo-enhed i marts i år. Sammenlægningen fandt sted for at styrke geo-feltet på instituttet.

”Der er et stort potentiale i den fusionerede afdeling, og Michael Schultz Rasmussen har både masser af erfaring og en stærk profil til at lede afdelingen og løfte feltet,” siger Institutdirektør Kristian Pedersen, DTU Space.

”Så det er et perfekt match, og jeg glæder mig til, at Michael bliver en del af ledelsen her på DTU Space”.

Den nye afdelingsleder kommer fra en stilling som markedsdirektør i det rådgivende konsulent- og ingeniørfirma COWI A/S. Han har en Ph.d.-grad i Geografi fra Københavns Universitet. Han har tidligere startet virksomheden DHI-GRAS, der arbejder med behandling af data og billeder fra satellitter.

Siden 2007 har Michael Schultz Rasmussen arbejdet hos COWI med anvendelse af digitale geodata, herunder fly og satellitdata. Gennem en årrække har han været en del af ledelsen i COWI. Desuden har han siden 2011 været medlem af DTU Space Advisory Board. Så han har allerede ved sin tiltrædelse et indgående kendskab til instituttet.

”Jeg glæder mig særdeles meget til at arbejde sammen med gruppen af kompetente eksperter inden for geodæsi og geodynamik på DTU Space. Disse områder bliver i disse år stadig vigtigere med behovet for præcisionspositionering samt anvendelsen indenfor autonomi og klimaforskning. Det er ligeledes en stor glæde at blive en del af DTU Space, som jeg har været tilknyttet og sat pris på i mange år,” siger Michael Schultz Rasmussen.

Den fusionerede afdeling arbejder med observation, opmåling og kortlægning af Jorden i relation til blandt andet klimaforandringer. Der er fokus på måling og observation af jordens tyngdefelt, forskydninger i jordskorpen, isdække samt jord- og havoverfladeniveauer. Der forskes og ydes forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for feltet.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.