DTU Space nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Professor René Forsberg er en højt anerkendt forsker i internationale kredse og blandt Danmarks mest ansete eksperter i kortlægning og klimarelateret forskning i Arktis og Antarktis. (Foto: DTU Space/Mikal Schlosser)
07 DEC

DTU-professor får prestigefyldt post i ESA’s jordobservationsprogram

Professor på DTU Space René Forsberg er udnævnt som forperson for den videnskabelige og rådgivende komité i ESA’s Earth Observation Programme.

Klimaændringer Kortlægning og opmåling
Leister 2022 ekspeditionen opdagede flere strandede is-øer nord for Grønland med jord, småsten og mudder på toppen, som får dem til at ligne små øer. Men der er tale om grundstødte is-bjerge, som kan flytte sig og forsvinde igen. (Foto: Martin Nissen/SDFI)
02 SEP

Verdens nye nordligste ø var et grundstødt og snavset isbjerg

En ny ø opdaget 2021 i Arktis har vist sig ikke at være en ø alligevel. Det har en forsker fra DTU været med til at fastslå.

Kortlægning og opmåling
DTU har bidraget med rådgivning og teknologisk viden i forbindelse med grænsedragningsaftalen mellem Canada og Kongeriget Danmark. (Foto: DTU Space)
14 JUN

DTU bidrager til historisk grænseaftale for Kongeriget

Med rådgivning fra DTU Space om havret og præcise koordinater er 3.962 km grænse mellem Canada og Kongeriget Danmark nu fastlagt.

Kortlægning og opmåling
2020
Carlo Sass Sørensen, ph.d. fra DTU Space, modtog forleden Innovationsfondens Erhvervsforsker Pris 2020. (Foto: Innovationsfonden)
17 FEB

Ph.d. fra DTU Space vinder pris for samfundrelevant forskning

Unik forskning i hav- og landbevægelser i Thyborøn udløste erhvervsforskerpris til Carlo Sass Sørensen, som er ph.d. fra DTU Space. Hans arbejde er et eksempel på samfundsrelevant...

Klimaændringer Kortlægning og opmåling
Tadea Veng. Foto: Mikal Schlosser
10 FEB

Havene stiger hurtigere og hurtigere

Ved hjælp af data fra europæiske satellitter har en ung studerende på DTU Space påvist, at de globale havstigninger er accelereret de seneste fire årtier.

Klimaændringer Kortlægning og opmåling Polarforskning Satelitter Jordobservation
Cold Climate student Renato Sperandio Rodrigues from Brazil participating study start at Arctic DTU Campus Sisimiut.
07 FEB

Arctic DTU tiltrækker internationale studerende

Arctic DTU Campus Sisimiut tiltrækker internationale studerende til semester om ingeniøropgaver under ekstreme forhold.

Konstruktion og mekanik Byggematerialer Bygningskonstruktion Polarforskning Kortlægning og opmåling Isforskning Geologi
2019
Afgrøder med farvekoder - gul er korn, rød kartofler og orange grøntsager - optaget over Holland i foråret 2019 med Copernicus Sentinel-satellitter og efterfølgende bearbejdet. (Billede:  EU/Copernicus Sentinel data/GeoVille).
14 NOV

Satellitter kan hjælpe med at finde sygdomme i kornmarker

Studerende på DTU har vundet finalen i Copernicus Hackathon Denmark 2019 med et koncept for, hvordan man tidligt kan opdage sygdomsudbrud på marker ved hjælp af satellit...

Jordobservation Satelitter Kortlægning og opmåling
Michael Schultz Rasmussen er fra sommeren 2019 ansat som ny afdelingsleder på DTU Space, han kommer fra en lederstilling hos COWI A/S. (Foto: DTU Space)
07 JUN

DTU Space ansætter ny afdelingsleder på geo-området

Michael Schultz Rasmussen tiltræder 20. august som ny afdelingsleder for Geodæsi og Geodynamik på DTU Space. Han kommer fra en lederstilling hos COWI A/S.

Geovidenskab Klimaændringer Kortlægning og opmåling Jordobservation Satelitter
2018
Klima-satellitten Sentinel 3B er nu i rummet (opsendt i april 2018) og komplimenterer ESA's ambitiøse Sentinel-program. (Illustration: ESA)
07 MAJ

Klimaforskningen boostes med ny europæisk supersatellit

Forskere på DTU Space udfører omfattende klima-, miljø-, og havforskning via data fra ESA’s Sentinel-satellitter. Med en ny opsendelse er en stor del af et meget præcist...

Havforskning Isforskning Kortlægning og opmåling
2017
Billeder fra ESA's Sentinel-satelliter skal bruges i projektet til at generere kort over havisen i det arktiske område for at optimere sejllads i området til gavn for Grønland. (Billede: ESA)
01 DEC

Bedre overvågning af havis skal fremme Grønlands økonomi

DTU og DMI vil med et nyt projekt gøre sejlads i de isfyldte farvande ved Grønland mere sikker og effektiv med bedre iskort.

Jordobservation Satelitter Kortlægning og opmåling Isforskning

Pressekontakt

Morten Garly Andersen
Kommunikationsansvarlig
mga@space.dtu.dk
29 62 23 05

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.