DTU Space nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2023
Perseverance-køretøjet på Mars fotograferet med et af dets egne kameraer. PIXL-instrumentet ses til højre i den hvide boks med det 'runde' micro context camera-system fra DTU Space i midten. (Foto: Nasa)
03 JAN

DTU Space topper Ingeniørens liste over årets bedste forskningsresultater

Tre af de fem pladser på Ingeniørens top-5 over de bedste danske forskningsresultater i 2022 går til opdagelser, DTU Space er involveret i.

Rumforskning Klimaændringer
2022
DTU's udstyr til NASA's CLARREO-mission skal sikre, at instrumenterne peger mod de udvalgte mål med den fornødne nøjagtighed og tage højde for forstyrrende elementer, som kan påvirke målingerne. (Foto: DTU Space)
20 DEC

Ny NASA-mission med teknologi fra DTU skal sikre mere præcise klimadata

DTU Space har udviklet positionerings-teknologi til NASA’s nye klimamission CLARREO Pathfinder, som skal monteres på rumstationen ISS og bidrage til mere præcise målinger...

Jordobservation Rumteknologi og instrumenter
DTU Space-forskere har været med til at kortlægge et supermassivt sort huls voldsomme interaktion med en stjerne, en såkaldt 'jetted Tidal Disruption Event'.   (Illustration: Carl Knox. OzGrav, ARC Centre of Excellence for Gravitational Wave Discovery, Swinburne University of Technology)
30 NOV

DTU-forskere hjælper med at observere sjældent sort hul-fænomen

Med hjælp fra DTU Space har et forskerhold observeret materiale, der slynges ud i rummet efter sammenstød mellem en stjerne og et gigantisk sort hul. Opdagelsen giver ny...

Rumforskning Astrofysik
Professor i rumteknologi John Leif Jørgensen fejrer i november 2022 sit 40 års jubilæum på DTU. (Foto: DTU Space/M. Schlosser)
15 NOV

Professorens vej til udforskning af Månen og Mars gik via olie og ølgær

Professor i rumteknologi John Leif Jørgensen har 40 års jubilæum på DTU. Vejen til at være med i NASA’s Mars 2020-mission og over 100 andre rumprojekter gik via billedanalyse...

Rumforskning Rumteknologi og instrumenter
NASA-køretøjet Perseverance ser ud over bunden af det cirka én km dybe Jezero-krater på Mars, hvor der nu ved hjælp af bl.a. udstyr fra DTU Space er fundet spor efter lava, der har interageret med vand. (Foto: NASA)
26 AUG

DTU hjælper NASA med at bekræfte overraskende fund på Mars

Nye undersøgelser med NASAs Mars-køretøj Perseverance har bekræftet fund af lava. Dermed øges sandsynligheden for at finde tegn på liv.

Rumforskning Rumteknologi og instrumenter
Detaljer fra galaksegruppen Stephans kvintet optaget som et af de ’første billeder’ med James Webb Space Telescope. (Foto: NASA)
13 JUL

Nye og unikke billeder fra universet vækker begejstring

Fascinationen var stor, da DTU tirsdag var vært for et arrangement, da de første billeder fra James Webb Space Telescope blev præsenteret.

Rumforskning Astrofysik
James Webb Space Telescope-kontrolrum hos NASA under justering af teleskopets spejlsystem. (Foto: NASA)
11 JUL

Nu kommer de første billeder fra verdens største rumteleskop

James Webb Space Telescope, som DTU bidrager til, vil levere de hidtil bedste billeder af nogle af universets første galakser.

Rumforskning Astrofysik
Under mange års overflyvninger af Grønland har forskerne observeret, hvordan Grønlands gletsjere smelter og svinder ind. Blandt dem er Zachariæ-gletsjeren. (Foto: DTU Space)
23 MAJ

Pålidelige data baner vej for bedre klima-modeller

DTU-forskere har udført omfattende målinger af havisen og indlandsisen i Arktis for at teste nye metoder til at forbedre FN’s klimamodeller.

Klimaændringer Jordobservation Satelitter
Ved hjælp af data fra rumteleskopet Hubble har forskere opdaget forstadiet til et sort hul i det tidlige univers. (Foto: NASA)
02 MAJ

Forskere opdager forstadie til et sort hul i det tidlige univers

For første gang er det lykkedes forskere at observere forstadiet til et supertungt sort hul født i det tidlige univers kort efter Big Bang.

Rumforskning
Danmarks astronaut Andreas Mogensen skal i rummet igen på sin anden mission. (Foto: ESA)
24 MAR

Andreas Mogensen skal i rummet for anden gang

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, skal endnu engang til den internationale rumstation. DTU har flere ideer til projekter til missionen.

Rumforskning

Pressekontakt

Morten Garly Andersen
Kommunikationsansvarlig
mga@space.dtu.dk
29 62 23 05

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.