Jérôme Chenevez

Jérôme Chenevez

Lektor

DTU SPACE
Institut for Rumforskning og Rumteknologi

Astrofysik og atmosfærefysik

Danmarks Tekniske Universitet

Elektrovej

Bygning 327, rum 214

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Tlf.
Fax 45 25 95 75
E-mail jerome@space.dtu.dk
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2020
Illustrationen viser, hvordan en tung neutronstjerne trækker materiale fra en større, men lettere 'følge'-stjerne i Mælkevejen. (Illustration: NASA)
14 AUG

DTU hjælper med kortlægning af vilde eksplosioner i rummet

DTU-forskere har bidraget til et studie af over 200.000 observationer af termonukleare eksplosioner på neutronstjerner i Mælkevejen, som nu er samlet i verdens største database inden for feltet. Studiet kan give ny viden om grundstofdannelse.

Rumforskning Astrofysik
2017
To neutronstjerner roterer om hinanden, støder sammen og bliver én under frigivelse af energi, der sender gravitationsbølger og gammastråling gennem rummet. (Illustration: ESA)
16 OKT

DTU-forskere med i historisk opdagelse i rummet

Rumfartøjet INTEGRAL har målt signaler, der stammer fra kollision mellem to neutronstjerner. Fra samme begivenhed er der for første gang registreret gravitationsbølger og gammastråling. Dermed indskriver forskere fra DTU Space sig i historien om afdækningen af fænomenet, som Einstein forudsagde...

Rumforskning Astrofysik
Sådan kommer det til at se ud, når NICER-instrumentet med de 56 fokuseringslinser er monteret på Den internationale rumstation, ISS.  (Illustration: NASA)
06 JUN

DTU Space sender ny teknologi på jagt efter neutronstjerner

Ny dansk navigations-teknologi og en spændende videnskabelig opgave er med på NASA’s NICER-mission, der netop er opsendt for at hente ny viden om ekstreme stjerner i Mælkevejen.

Rumforskning Astrofysik Rumteknologi og instrumenter
2015
Visualisering af en neutronstjerne eller et sort hul. Illustration: ESA
19 FEB

Studerende er med til astronomisk sensation

To usædvanlige fund af røntgenstråling i vores galakse gjorde DTU-studerende til medforfatter på astronomiske telegrammer, der skabte opmærksomhed hos astrofysikere i hele verden.

Rumforskning Astrofysik
2014
Mosaikbillede fra JEM-X instrumenterne på ESA INTEGRAL satellit viser området tæt på Mælkevejens centrum med to nye røntgen kilder
26 NOV

Travl astrofysiker opdager to ekstreme galaktiske objekter

September og oktober i år har været meget hektiske måneder for astrofysiker Jérôme Chenevez på DTU Space. Gemt i data fra observationer af galaksens centrum fandt  Jérôme Chenevez den 24. august 2014 signalet fra en ukendt kilde, der opfører sig muligvis som en neutronstjerne...

Astrofysik Rumteknologi og instrumenter Satelitter