Opsendelse af Nicer-missionen med en SpaceX Falcon 9 rocket 3. juni 2017, launch nr. 100 fra Cape Canaveral, Florida, hvorfra 11 Apollo-flyvninger er foretaget. (Foto: NASA/Bill Ingalls)

Forskning - DTU Space er del af verdenseliten

DTU Space består af seks forskningsafdelinger samt en afdeling for innovation og forskningsbaseret rådgivning. Vi kobler forskningen tæt sammen med udvikling af instrumenter.

DTU Space benytter satellitter, rumfartøjer, dronesystemer og fly til at studere fænomener på jorden og i rummet for at opnå nye erkendelser. Vi håndterer hele processen fra en idé fødes til et instrument er bygget og sendt i rummet for at hente data, som forskerne analyserer og publicerer. Vi udgav cirka 190 videnskabelige publikationer i 2018.

Vi er internationalt ledende på flere felter som følge af dette unikke samspil mellem naturvidenskab, avanceret teknologi og praktisk anvendelse af forskningsresultater. Vi er blandt de bedste i verden indenfor røntgeninstrumenter til rummet, stjernekameraer til satellitter, magnetmålinger i rummet og på jorden, og radar-systemer til måling af is på hav og land.

Vi deltager i missioner med blandt andre ESA og NASA. Der er ekstremt høje kvalitetskrav til vores indsats. Når udstyret er sendt i rummet, skal det virke, så der ikke plads til fejl. (find ud af mere ved at klikke på fanerne til højre på siden)

Tilbage til forsiden