SMOS satellit over Jorden

Forskning

Som Danmarks nationale rumforskningsinstitut bruger DTU Space rummet som afsæt for forskning og teknologiudvikling.

DTU Space benytter satellitter og rumsonder til at studere fænomener på Jorden og i rummet. Instituttets forskningsafdelinger beskæftiger sig med at udvikle, bygge og teste teknologier til internationale rumprojekter og arbejder med analyser af de videnskabelige data fra missionerne for at nå til nye erkendelser.

Rummet kræver høj kvalitet

Helt unikt kobler DTU Space forskningen tæt sammen med teknologi og bygning af instrumenter. Det betyder, at instituttet selv styrer hele processen lige fra en ide fødes til den bliver til et instrument på en satellit, der indsamler data, som forskerne behandler og publicerer videnskabeligt. Det skyldes, at DTU Space har ekstremt høje kvalitetskrav til al udvikling. For når det handler om instrumenter til rummet, er der ikke råd til at lave fejl: når først udstyret er sendt afsted, er der ikke mulighed for at reparere på det.

En del af verdenseliten

Instituttet er blandt de bedste i verden indenfor røntgeninstrumenter til rummet, stjernekameraer til satellitter, magnetmålinger i rummet og på jorden, samt radar til at måle isdække. Den internationale anerkendelse understreges af instituttets deltagelse i internationale satellitmissioner.

http://www.space.dtu.dk/forskning
24 JULI 2017