Billede: ESA/Colorbox - Cryosat

Innovation og Forskningsbaseret Rådgivning

IFR-afdelingen laver myndighedsbetjening og andre projekter der direkte gavner danske virksomheder, kommuner og samfundet. Blandt andet er afdelingen hjem til to forskningscentrer: Polar DTU og DTU Space Dronecenter.

Polar DTU

  

DTU har over 100 års erfaring med arktiske og antarktiske forhold. Disse erfaringer samles nu i Polar DTU, som er et tværfagligt center, der samler viden og forskning fra institutter og centre på hele DTU.

Centerets formål er at gøre DTU's samlede forskning, know-how og nye teknologier tilgængelige for private virksomheder og internationale myndigheder, der opererer i polare områder. Derved sikres en levering af forskningsbaserede ydelser, som er baseret på tværfaglig viden fra de deltagende institutter. Samtidig vil Polar DTU trække på et stærkt, internationalt netværk af forskningsinstitutioner.

Kontakt person: Sune Nordentoft Lauritsen

Polar DTU hjemmeside


 

Forskningsdrone opsendes med gammeldags håndkraft

DTU Space DroneCenter

 DTU Space DroneCenter er oprettet med følgende hovedformål:

-    At koordinere og facilitere forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for ubemandede systemer, der imødekommer konkrete behov hos og skaber værdi for DTU, danske virksomheder og myndigheder.

-    At fremme mulighederne for DTUs forskere for at udnytte ubemandede systemer (platforme og sensorsystemer) til forskning.

-    At virke som kontaktpunkt mellem DTU og eksterne samarbejdspartnere og opbygge strategiske relationer til relevante aktører. 

Det er centrets ambition at anvende og udvikle eksisterende forskningsbaserede kompetencer på DTU til at drive udviklingen inden for specifikke områder som supplement til industriens produktion af komplette ubemandede systemer og som støtte til myndigheder og virksomheder, der anvender/vil anvende ubemandede systemer. 

DTU Space DroneCenter er forankret på DTU Space i afdelingen for innovation og forskningsbaseret rådgivning (IFR) med chefkonsulent Michael Linden-Vørnle som leder.

DTU Space DroneCenters hjemmeside

Læs om  DTU Spaces nye drone udviklet med Støvring-virksomheden Sky-Watch

 

 

Kontakt

Niels Andersen
Direktionsmedlem med særligt ansvar for erhverv og myndighed
DTU Space
45 25 97 83

Kontakt

Maria Tammelin Gleerup
AC TAP
DTU Space
45 25 96 74

Kontakt

Sune Nordentoft Lauritsen
Sekretariatschef
DTU Space
45 25 97 21

Kontakt

Michael Linden-Vørnle
Astrofysiker og chefkonsulent
DTU Space
45 25 97 61
http://www.space.dtu.dk/Forskning/Afdelinger/DTU-Polar-IFR
24 JULI 2017