Opsendelse af Nicer-missionen med en SpaceX Falcon 9 rocket 3. juni 2017, launch nr. 100 fra Cape Canaveral, Florida, hvorfra 11 Apollo-flyvninger er foretaget. (Foto: NASA/Bill Ingalls)

Forskning - DTU Space er en del af verdenseliten

DTU Space består af fem forskningsafdelinger samt en afdeling for innovation og forskningsbaseret rådgivning. Vi kobler forskningen tæt sammen med udvikling af instrumenter.

DTU Space bruger satellitter, rumfartøjer, droner og fly til at studere fænomener på jorden og i rummet for at opnå ny erkendelse. Vi håndterer processen fra den første idé til et instrument er bygget og sendt i rummet for at hente data, som forskerne analyserer og publicerer. Vi er med i cirka 200 videnskabelige udgivelser årligt. (DTU Research Database Orbit)

Vi er internationalt ledende på flere felter og blandt de bedste i verden inden for røntgeninstrumenter til rummet, stjernekameraer til satellitter, magnetmålinger i rummet og på jorden samt radar-systemer til måling af is på hav og land. Vi deltager i missioner med blandt andre ESA og NASA. 

Tilbage til forsiden