Om DTU Space

The Danish Orsted Satellite launched 1999 to measure the Earth's magnetic field. (Ilustration: DTU Space/Terma)

(illustration: DTU Space)

VI HAR VÆRET MED FRA STARTEN AF RUMALDEREN

DTU Space er Danmarks største rumforskningsinstitut og en anerkendt international institution. Fra rummet udforsker vi jorden og universet. Vores historie går tilbage til 1960'erne til begyndelsen af rumalderen. Med udgangspunkt i rummet udvikler vi ny teknologi, forsker, uddanner ingeniører og forskere samt leverer rådgivning til gavn for mennesker.

Find en medarbejder på DTU Space
Presse og formidling

Kommunikation og formidling

Vi prioriterer formidling af vores viden til medier som skoler, organisationer og andre interessenter. Du er altid velkommen til kontakte os. Vi har en række tilbud til folkeskoler og gymnasier om rummet, rumforskning og rumteknologi.Til skoler og gymnasier har vi onlineuniverset vildmedrummet.dk med læringsspil, opgaver og masser af viden om rummet og jorden. (Illustration: DTU Space)
Ledelse og organisation

Ledelse og organisation

Instituttet har seks forskningsafdelinger, fire centre samt et sekretariat, der understøtter ledelsen. Hver af disse enheder har deres egen afdelingsleder eller centerleder. Derudover rådgives ledelsen af et eksternt Advisory Board bestående af danske og internationale eksperter med indsigt i rumforskning og rumbaseret teknologi. (Foto: DTU Space/M. Schlosser)
Vores historie

Vores historie

Vores historie går tilbage til starten af rumalderen i 1960'erne. DTU Space har stor erfaring med teknologi, forskning og uddannelse på rumområdet. Vi er 220 forskere, eksperter og andet personale. Vi udgiver og bidrager til ca. 200 videnskabelige publikationer årligt. 300 studerer på uddannelsen Geofysik og Rumteknologi. Vi omsætter for ca. 180 mio. kr. årligt. (Foto: DTU Space)

Praktisk information

Praktisk information

På siden her finder du nyttig information om DTU Space, som gør det let for dig, hvis du du skal finde vej ud til os på DTU Campus i Lyngby,  skal til et møde med ledelsen eller på besøg hos en forskningsafdeling, et center eller andet. Du finder også information omkring fakturering og anden nyttig praktisk information. (Foto: DTU Space/M.G: Andersen)
An ESA Ariane 5 rocket will lift the James Webb Space Telescope into space. (Illustration: ESA)

(Foto: ESA)

Vores arbejde foregår i internationale samarbejder med verdens ledende rumorganisationer. Blandt dem ESA i Europa og NASA i USA. Vi samarbejder også med danske og udenlandske højteknologivirksomheder som Terma, GomSpace og Skywatch. Og med universiteter som MIT, Yale og California Institute of Technology. Vi samarbejder desuden med myndigheder i Danmark, Grønland og Færøerne.

Kontakt DTU Space