Om DTU Space

Mikal Schlosser

Fra rummet udforsker vi Jorden og universet

DTU Space er Danmarks største rumvidenskabelige forskningsinstitut og er en anerkendt international institution. Fra rummet udforsker vi Jorden og universet. Med udgangspunkt i rummet forsker vi, udvikler ny teknologi, uddanner ingeniører og forskere og leverer rådgivning til gavn for mennesker og samfund.

DTU Space er en anerkendt international institution. Fra rummet udforsker vi både klimaet på Jorden og universets fjerne galakser og meget mere. Vi udvikler også instrumenter og anden teknologi til formålet. Vi  uddanner ingeniører og leverer forskningsbaseret rådgivning til gavn for mennesker.

Vi bruger satellitter, rumfartøjer, droner og fly samt udfører målinger til lands og til havs i forbindelse med vores forskning og udvikling af teknologi. Vi er involveret i hele processen fra den første videnskabelige idé til et instrument er sendt i rummet for at hente data, som forskerne analyserer og publicerer. 

  • Vi er cirka 210 forskere, ph.d.-studerende, eksperter og andet personale. Vi omsætter for ca. 160-180 mio. kr. årligt.
  • Vi samarbejder med blandt andre rumorganisationerne ESA og NASA, højteknologivirksomheder som Terma, GomSpace og Skywatch og universiteter som MIT, Caltech, Yale, Max Planck Institute og University of Surrey Space Centre.
  • Vi samarbejder med myndigheder i Danmark, Grønland og Færøerne.
  • Vi præsenterer vores viden i cirka 200 videnskabelige udgivelser årligt, på konferencer og med oplæg til beslutningstagere og andre interessenter samt via medierne til befolkningen som helhed.